Pravila korištenja portala

PRAVILA KORIŠTENJA PORTALA

(OPĆI UVJETI KORIŠTENJA)

Prihvaćanje uvjeta korištenja

Portal reklamacija.ba omogućuje Vam korištenje i služenje usluga koje je podložno dolje navedenim uvjetima korištenja. Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge portala reklamacija.ba .

Opis usluga

Portal Reklamacija.ba omogućuje svojim korisnicima da izraze pritužbe na potrošačke probleme i pojave s kojima se susreću u svakodnevnom životu te da pišu tekstove o problemima koje smatraju relevantnim za sebe i društvo u cjelini.

Korisnici portala aktivno kreiraju sadržaj portala:

 • pišući pritužbe ili reklamacije na razne kategorije društvenog života
 • pisanjem vijesti, komentara, osvrta i izvještaja i koji se na portalu objavljuju pod nazivom „vijesti“
 • komentiranjem objavljenih tekstova
 • vođenjem vlastitog bloga koji je sastavni dio portala
 • izgradnjom vlastitog profila
 • objavljivanjem video klipova
 • slanjem privatnih poruka

Za samostalno objavljivanje vijesti na stranicama portala te za pisanje vlastitog bloga potrebno je dopuštenje uredništva portala.

S druge strane, portal omogućuje privatnim, državnim i javnim organizacijama da aktivno sudjeluju u radu portala – bilo iznošenjem svojeg stajališta u slučaju pritužbe na njihov račun bilo davanjem savjeta posjetiteljima i korisnicima o raznim aspektima društvenog i privatnog života.

Svi navedeni sadržaji portala (reklamacije, vijesti, komentari, blog, profil, video klipovi, socijalni servis) podliježu istim uvjetima korištenja.

Obveze korisnika pri korištenju portala

Vlasnici portala ne odgovaraju za sadržaj objavljen na stranicama portala, a kojega sami nisu autori. Ovo se odnosi na sve sadržaje portala.
Kako vlasnici portala ne mogu garantirati točnost, porijeklo i kvalitetu objavljenog sadržaja oni ni na koji način ne odgovaraju za moguće štete prouzrokovane objavom sadržaja na portalu.

Zbog tih razloga korisnici i posjetitelji portala reklamacija.ba obvezuju se da će poštivati sljedeća pravila:
a) Da se neće lažno predstavljati prilikom registracije novih korisnika, odnosno da se neće predstavljati u ime druge fizičke ili pravne osobe prilikom upisa reklamacija, komentiranja tekstova, pisanja bloga ili otvaranja tema na forumu.

 1. b) Korisnici i posjetitelji portala se obvezuju da će objavljivati samo istinite podatke te da prihvaćaju odgovornost i jamče za njihovu istinitost.
 2. c) U skladu sa tim, korisnici i posjetitelji se obvezuju da neće objavljivati, slati, razmjenjivati i prenositi informacije za koje znaju ili pretpostavljaju da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugoj fizičkoj ili pravnoj osobi.
 3. d) Korisnici portala se obvezuju da portal neće koristi u vlastite promotivne svrhe, tj. da putem portala neće promovirati vlastite proizvode ili usluge. Promociju vlastitih proizvoda i usluga mogu obavljati jedino uz suglasnost vlasnika portala (ili na mjestima gdje je takvo komuniciranje označeno kao dopušteno) i na način da posjetitelj portala ima jasan uvid da se radi o promotivnom materijalu.
 4. e) Korisnici portala se obvezuju da neće objavljivati, slati i razmjenjivati sadržaje koji krše postojeće BiH i/ili međunarodne zakone, pogotovo sadržaje koji su prijeteći i rasistički.

Vlasnici portala reklamacija.ba zadržavaju pravo, bez prethodnog upozorenja, ukloniti cijeli sadržaj, ili dio sadržaja, za kojeg smatraju da ne odgovara navedenim uvjetima korištenja.
Prihvaćanjem ovih Uvjeta korištenja korisnik se slaže da će portal uključivati reklamne poruke (uključujući i sponzorirane članke) i razne poruke (obavijesti) administratora neophodne za normalno funkcioniranje svih usluga i sadržaja portala.

Odgovornost

Reklamacija.ba može pružiti “hiperlink”, odnosno vezu prema stranicama neke treće strane. Te povezane stranice nisu pod kontrolom portala i ni na koji način reklamacija.ba nije odgovorna za sadržaj bilo koje takve stranice ili bilo koje druge stranice koja je s njom povezana.
Reklamacija.ba posvećuje veliku pažnju kreiranju i održavanju sadržaja portala te se brine o točnosti sadržaja. Ipak, sadržaj portala je gotovo u cijelosti podložan modifikacijama od strane korisnika bez prethodne obavijesti. Stoga reklamacija.ba ne jamči ispravnost i točnost objavljenog sadržaja.

Posjetitelji portala prihvaćaju odricanje od odgovornosti za sadržaj portala od strane vlasnika portala reklamacija.ba. Odricanje od odgovornosti se ne odnosi na sadržaje u kojem je  reklamacija.ba autor informacije.

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI

MATERIJAL I SADRŽAJ NA OVOJ STRANICI KOJEG UNOSE KORISNICI SAMI PRUŽA SE “KAO TAKAV” BEZ BILO KAKVIH JAMSTAVA UREDNIŠTVA PORTALA O TOČNOSTI ISTIH. NI U KOM SLUČAJU REKLAMACIJA.BA  NEĆE SNOSITI ODGOVORNOST ZA BILO KAKVE ŠTETE UZROKOVANE PRIJENOSOM INFORMACIJA KOJE SU UNIJELI KORISNICI PORTALA. KORISNICI PORTALA PRIHVAĆAJU VLASTITU ODGOVORNOST ZA SVE SADRŽAJE KOJE OBJAVE NA PORTALU.
VLASNICI PORTALA ĆE PODNIJETI PRIJAVU NADLEŽNIM DRŽAVNIM I JAVNIM TIJELIMA UKOLIKO SE PLATFORMA PORTALA ISKORISTI ZA ŠIRENJE NEISTINIH INFORMACIJA ILI INFORMACIJA KOJIMA SE NARUŠAVAJU ZAKONI BOSNE I HERCEGOVINE.

Zaštita privatnosti i tajnosti podataka

Vlasnici portala reklamacija.ba poštuju privatnost i jamče tajnost podataka svojih korisnika. Svi podaci o korisniku dobiveni tijekom registracije (prijave korisnika) nisu dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obveza propisana zakonom. Reklamacija.ba ne jamči da nema nikakvih pogrešaka u programu koji se koristi na ovom portalu. Ukoliko dođe do povrede tajnosti podataka od strane portala zbog tehničkih grešaka i propusta programa koji se koristi na ovom portalu ili popratne opreme potrebne za funkcioniranje portala reklamacija.ba  u tom slučaju ne snose odgovornost.

Sadržaj dobiven od korisnika portala

Vlasnici portala reklamacija.ba nisu vlasnici sadržaja dobivenog od korisnika portala, iako zadržavaju pravo daljnjeg korištenja tog sadržaja.

Ostalo

Smisao rada portala reklamacija.ba je poboljšanje kvalitete života u društvu i svijetu u kojem živimo. Ako netko od korisnika ili posjetitelja (bilo fizička, bilo pravna osoba) portala uoči neku neistinitu informaciju molimo ga da odmah o tome obavijesti ostale korisnike i posjetitelje portala putem komentara, ili uredništvo portala putem e-maila kako bi se u najkraćem mogućem roku informacija maknula s portala dok se ne ispita njezina vjerodostojnost.

Također, radi uljuđene komunikacije na portalu reklamacija.ba molimo sve posjetitelje i korisnike portala da pročitaju “pravila poželjnog ponašanja u Internet zajednici“.

Promjene uvjeta korištenja

Vlasnici portala reklamacija.ba  zadržavaju pravo da bez najave promjene Uvjete korištenja portala. Svaka promjena biti će objavljena na stranicama portala.