Pakovanje čarapa, 3 para u prodavnici sportske opreme EXTRA SPORTS MOSTAR

250

Sinoć sam kupio u novootvoreoj prodavnici sportske opreme EXTRA SPORTS MOSTAR u sklopu tržnog centra BINGO u Mostaru, pakovanje sportskih UMBRO čarapa. U pakovanju se nalaze 3 para čarapa, međusbno vezana-nedovojiva I na pakovanju je naznačena cijena od 4KM. Kada sam dosao na kasu da platim, rečeno mi je da je to cijena za jedan par, dakle tri para su 12 KM I na to daju na ksi popust 20%.
Danas sam otišao ponovo da mi pojasne kako je na pakovanju cijena od 4 KM, ako je samo jedan par toliko, a na drugim pakovanjim su cijene istaknute ca cijeli paket. Rečeno mi je da je cijena UMBRO čarapa po komadu (nigdje nije naznaleno), a ostalih po pakovanju. Na moje pšitanje, da li mogu da kupim samo jedan par čarapa obzirom da je kako kaži istaknuta cijena samo za jedan par, dobio sam odgovor da se ne može kupiti na par, nego samo komplet paket sa 3 para.
Mislim da je ovo varanje kupaca I da na pakovanju treba naznačiti da je cijena za jedan par ili staviti stvarnu cijenu od 12 KM. U prilogu je fotografija čarapa I računa.